TÜSAP Yürütme Kurulu

Feyzullah Akben

Feyzullah Akben 77 de başladığı üniversite eğitimini; bir yıl Ankara İlahiyat Fakültesi deneyimi, 4 yıl Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mektebi Mülkiye) , ardından 2 yıl Gazi Üniversitesinde yüksek lisansla tamamlayarak; 80 öncesi öğrenci olayları ve dönemin siyasal çalkantılı yıllarında her türlü siyasal ve ideolojik grubu tanıma fırsatı buldu. Sağ-sol diye tanımlanan pek çok gruptan gençlerle iyi ilişkiler ve dostluklar geliştirdi, ancak hiçbir örgütün figüranı olmayıp, daha çok okuyarak, gözlem yaparak, araştırarak hep kendisi olmaya çalıştı.

12 Eylül darbe süreci ve Özal’la başlayan büyük reformlar döneminde Türkiye’de ilk profesyonel seçim kampanyalarında çalıştı, siyasal reklamcılıktan yayıncılığa, sağlık yayıncılığından TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi editörlüğüne topluma dokunan önemli projelerde aktif rol aldı. Bir yayın yönetmeni ve işletmecisi olarak, iletişim uzmanı olarak rekorlarla dolu başarılı projelere imza attı.

 

YAYINCI (POPÜLER BİLİM, SAĞLIK, AKADEMİK VE KÜLTÜREL YAYINCILIK)

Sağlık alanında aktüel ve akademik pek çok dergide yayın yönetmeni ve editör olarak görev yaptı. TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi’nin 86-94 yıllarında, dönemin en çok satan ve en çok okunan dergisi olmasında yönetici olarak büyük katkısı oldu. Devam eden yıllarda pek çok akademik, kültürel dergi, yüzlerce kültürel kitap, onlarca prestij kitap ve belgesel filmleri kültür dünyamıza kazandırdı.

 

SİYASAL İLETİŞİM

Özal döneminin ikinci seçim döneminde (86 ara seçimleri) Türkiye’de ilk profesyonel seçim kampanyaları yürüten ve siyasal iletişim ve reklamcılık alanının öncüsü kabul edilen hocaları ve
çalışıma arkadaşlarıyla 99 yerel seçimlerine kadar genel ve yerel seçimlerde farklı parti ve adaylarla başarılı çalışmalarda bulundu. 97 genel seçimlerinde adaylık sürecinde siyaset sahnesinde vitrinin önünde olmakla arkasında olmanın farkını test etme fırsatı bulmuş oldu.

 

SAĞLIK İLETİŞİMİ

1982 de sağlık yayıncılığı alanında profesyonel çalışma hayatının ilk yıllarından itibaren başladığı sağlık yayın editörlüğünün yanısıra, TÜBİTAK ve Başbakanlıkta sağlık politikalarıyla ilgili pek çok araştırma, etkinlik ve çalışılmalarda bulundu. Memuriyet sonrası Ajansfa ile başlayan çalışma hayatında sağlık politikaları, halk sağlığı, sağlık turizmi ve benzeri konularda etkinlik yayın ve sosyal sorumluluk projeleri yaptı. Pek çok yazı kaleme aldı. TÜSAP Sağlık Platformunun kurucu yürütme kurulu üyesi ve organizasyon sorumlusu olarak Türkiye’de sürdürülebilir sağlık için onlarca çalıştay ve rapor hazırlanmasında önemli sorumluluklar üstlendi.

 

KURUMSAL İLETİŞİM

Ajansfa bünyesinde ve daha önceki kurucusu olduğu veya bünyesinde çalıştığı kurumlar ve reklam ajanslarında önemli markaların ve kurumların tanıtım etkinlik ve iletişim projelerinde aktif sorumluluklar aldı.

 

ETKİNLİK PLANLAMA

Ajansfa ile başlayıp aynı çatı altında kurulup gelişen SATUR Turizm (Health Care Tour) ve EKSPOTURK fuarcılık şirketleri kurumsal kimliği ile Sayed Kurultayları, Uluslararası Sağlık Turizmi Kongreleri, Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayları, Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi ve Fuarı, Himss Avrasya Sağlık Bilişimi Konferansı ve Fuarı, OHSAD Kurultayı sağlık alanında örnek gösterilen etkinlikler olmuştur.

Trafik güvenliği alanında; Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Trafik Güvenliği Fuarları, Şehrin Akıllı Çocukları (Mapfre Vakfı ile) ve Daha Güvenli Trafik etkinlikleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile alanında örnek alınan etkinlik projelerinin geliştirilmesi ve uygulamasına öncülük etti.

 

YAYIMLANAN ESERLER

  1. Türkiye’de Popüler Bilim Yayıncılığı, (Yüksek Lisans Tezi), 1990
  2. Çevre ve İnsan, (Liseler İçin Ders Kitabı), 2001
  3. Bilim ve Teknoloji, (Liseler İçin Ders Kitabı), 2002
  4. Bilim Tarihi, (Liseler İçin Ders Kitabı), 2003
  5. Halk Bilim, (Liseler İçin Ders Kitabı, R. Yazıcı – F. Akben), 2004
  6. Sağlık Ordusu, 1. Dünya savaşı ve Çanakkale Cephesinde sağlık hizmetleri ile ilgili belgesel kitap ve film ve benzeri pek çok kültürel ve belgesel kitap ve filmde yayın yönetmeni olarak rol aldı. Çok sayıda makaleye ve röportaja imza attı.
 

SİVİL TOPLUM KURULUŞU ÜYELİKLERİ

  • MÜSİAD (Yayın Komitesi)
  • TÜMSİAD (Genel Başkan Yardımcılığı)
  • Türkiye Sağlık Turizmi Derneği (Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı)
  • Sağlık Turizmi Tanıtım Derneği (Kurucu Genel Başkanı)